Print Friendly and PDF
June 2019

Zmiany klimatu od kuchni – konferencja końcowa projektu CLIKIS

Fundacja na rzecz Efektywnego Wykorzystania Energii wzięła udział w konferencji końcowej projektu CLIKIS i przedstawiła prezentację „Efektywny energetycznie sprzęt kuchenny –jak wybrać właściwie”.

Konferencja była adresowana do przedstawicieli szkół, samorządów lokalnych i organizacji pozarządowych związanych z żywieniem oraz wszystkich zainteresowanych wpływem żywienia na środowisko i zdrowie.

Wydarzenie miało na celu podsumowanie realizacji projektu CLIKIS oraz promocję szeroko rozumianego zrównoważonego żywienia – szczególnie w kontekście wpływu na klimat. W czasie konferencji szczególną uwagę zwrócono na zagadnienia związane w wpływem procesów produkcji i przetwarzania żywności na środowisko i zdrowie ludzi oraz zmianą nawyków żywieniowych. Jednym z poruszanych zagadnień była również efektywność energetyczna kuchni w szkołach.

Konferencja była nie tylko okazją do wysłuchania inspirujących prezentacji, ale i wymiany doświadczeń i dyskusji na temat aspektów zdrowotnych, środowiskowych i ekonomicznych żywienia w szkołach.

Więcej informacji o projekcie CLIKIS

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.